Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Poloniex komt met handelsplatform voor grote beleggers

Peter Slagter
Peter Slagter

De crypto exchange Poloniex heeft onlangs de opening van een handelsplatform voor institutionele beleggers aangekondigd. Eerder dit jaar werd de beurs door betalingsbedrijf Circle overgenomen.

Exchange

Afgelopen dinsdag kondigde Poloniex aan dat het zogeheten institutionele accounts gaat aanbieden. Vanuit die accounts zijn meerdere trading pairs beschikbaar. Deze maand wordt het ook mogelijk om kostenloos te wisselen tussen bitcoin en USDC.

De grote beleggers kunnen ook gebruik maken van de OTC-desk van Circle. Je moet dan wel met een grote portemonnee komen. Bedrijven die willen deelnemen aan de OTC-handel moeten minimaal $250.000 meenemen.

Andere voordelen voor de grote jongens zijn hogere opnamegrenzen, professionele ondersteuning, begeleiding bij het ingebruikname van het platform, en ondersteuning bij handelsactiviteiten.

Eerder kondigde Coinbase al diensten aan specifiek voor grote beleggers. Ook daar kan er met USDC gehandeld worden, en wordt er getest met een eigen OTC-handelskantoor.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.