Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Universiteit van Amerikaanse luchtmacht lanceert educatieve blockchain-tool

Peter

Het Air Force Institute of Technology (AFIT), aanbieder van masteropleidingen van de Amerikaanse luchtmacht, heeft een blockchain-tool gelanceerd. Het helpt studenten te leren over blockchain en potentiële use cases ervan.

Het Modern Materials Handling (MMH) magazine rapporteerde afgelopen maandag dat de school een gratis demonstratie-website online heeft gezet. Het doel ervan is om studenten te helpen om meer over blockchaintechnologie te weten te komen, en de use cases ervan te ontdekken. De tool kan volgens MMH worden gebruikt als zogeheten classroom module, of in meerdere lessen worden verdeeld.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met SecureMarking, een bedrijf in de supply chain markt, en met de universiteit van Zuid-Dakota. De tool volgt de hele lifecycle van een component, van het moment dat het in de fabriek gemaakt wordt, tot aan het moment dat het op de afvalberg belandt.

“This is important because many supply chains now face a challenge of having used products re-introduced and sold as new by unscrupulous businesses. These used products can lead to costly problems such as unexpected breakdowns of equipment. In some situations, tracking decommissioning could also be useful for ensuring that hazardous materials are properly disposed of, or that re-usable components are properly recycled.”

Naast de tool zelf zijn er ook een aantal video's gepubliceerd, waarin blockchaintechnologie wordt uitgelegd, hoe een platform zoals die van AFIT in product genomen zou kunnen worden, en hoe gebruikers met de demonstratie-website kunnen interacteren.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/air-force-grad-school-launches-blockchain-demo-site.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.