Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Universiteit van Amerikaanse luchtmacht lanceert educatieve blockchain-tool

Peter Slagter
Peter Slagter

Het Air Force Institute of Technology (AFIT), aanbieder van masteropleidingen van de Amerikaanse luchtmacht, heeft een blockchain-tool gelanceerd. Het helpt studenten te leren over blockchain en potentiële use cases ervan.

Adoptie

Het Modern Materials Handling (MMH) magazine rapporteerde afgelopen maandag dat de school een gratis demonstratie-website online heeft gezet. Het doel ervan is om studenten te helpen om meer over blockchaintechnologie te weten te komen, en de use cases ervan te ontdekken. De tool kan volgens MMH worden gebruikt als zogeheten classroom module, of in meerdere lessen worden verdeeld.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met SecureMarking, een bedrijf in de supply chain markt, en met de universiteit van Zuid-Dakota. De tool volgt de hele lifecycle van een component, van het moment dat het in de fabriek gemaakt wordt, tot aan het moment dat het op de afvalberg belandt.

“Dit is belangrijk omdat veel supply chains worstelen met gebruikte producten die als nieuw worden aangeboden door malafide bedrijven. Deze gebruikte producten kunnen tot kostbare en onverwachte problemen leiden. Het bijhouden van de hele levenscyclus van een product kan ook nuttige gegevens opleveren rondom het ontmantelen of recyclen ervan.”

Naast de tool zelf zijn er ook een aantal video's gepubliceerd, waarin blockchaintechnologie wordt uitgelegd, hoe een platform zoals die van AFIT in product genomen zou kunnen worden, en hoe gebruikers met de demonstratie-website kunnen interacteren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.