Alles over de nieuwe economie onder één dak.

7 Europese landen gaan samenwerken om het gebruik van blockchain te stimuleren

Peter Slagter
Peter Slagter

Zeven EU-lidstaten zijn van plan het gebruik van blockchaintechnologie flink te gaan promoten. Het doel is om de economie van de landen te transformeren. Met een gezamenlijke verklaring zet de groep een stempel onder de plannen.

Regelgeving

Het gaat om de landen Frankrijk, Italië, Spanje, Malta, Cyprus, Portugal, en Spanje. Ze zijn het er alle 7 over eens: blockchain-technologie biedt kansen om de economie te veranderen. Door samen een verklaring te tekenen (PDF), maakt de groep duidelijk dat ze er samen de schouders onder zetten.

Volgens de groep kan blockchain een “game changer” zijn voor veranderingen binnen overheidsdiensten. Onder andere onderwijs, gezondheidszorg, en transport worden genoemd. Daarnaast kan de technologie zorgen voor een betere bescherming van eindgebruikers.

Ze gaan ook in op regelgeving rondom DLT-technologie. De groep is van mening dat wetgeving rekening moet houden met het decentrale karakter ervan. Wetgeving zou innovatie en experimenten niet in de weg moeten staan. Zo kunnen er bruikbare use-cases ontwikkeld worden.

Binnen de EU wordt blockchain-technologie nog niet gereguleerd. Er lopen wel onderzoeken en initiatieven om daartoe te komen. Eind november kondigde de Europese Commissie een nieuwe blockchain-associatie aan met 5 grote banken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.