Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Abu Dhabi Global Market: "Blockchain versimpelt KYC radicaal"

Peter Slagter
Peter Slagter

Vanuit de Abu Dhabi Global Market (ADGM) komt het bericht dat het een proef heeft afgerond met een op blockchain gebaseerde know-your-customer procedure. Het resultaat: blockchain versimpelt KYC radicaal.

De ADGM is een vrijhandelszone binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Afgelopen dinsdag kwam het bericht naar buiten dat fase 1 van het project is afgerond, in samenwerking met de Financial Services Regulatory Authority (FSRA) en KPMG.

Als klant moet je je kunnen identificeren en verifiëren. Als je zaken doet met verschillende organisaties, moet dat meerdere keren. Omslachtig, dachten ze in Abu Dhabi, en dus werd een app ontwikkeld om het proces te vereenvoudigen.

De belangrijkste eigenschappen die de app inbrengt in het proces is een betrouwbare audit trail, een veilige manier van uitwisselen van data, en naleving van GDPR-regelgeving.

Uit de proef blijkt (PDF) dat de KYC-procedure, die momenteel omslachtig en duur is, "radicaal versimpeld" kan worden.

“By harnessing the power of technologies such as blockchain, the e-KYC project has demonstrated tangible benefits that may be offered by an e-KYC utility for financial institutions in the UAE. In addition to enhancing KYC checks across the industry, the utility can achieve significant cost efficiencies and financial inclusion driven by unified KYC standards.”

In juni voerde een groep van 39 banken en toezichthouders een proef uit voor een gelijksoortige toepassing.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.