Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Binance komt met demonstratie van eigen decentrale exchange

Peter

Het is al een tijdje bekend dat Binance aan een eigen decentralized exchange (DEX) werkt. Pasgeleden kwam Binance naar buiten met een demo-video ervan. De lancering van Binance DEX staat begin 2019 gepland.

In de video zijn drie dingen te zien. De interface van de decentrale exchange zelf, een crypto-wallet, en de explorer van de eigen blockchain van Binance, Binance Chain.

Uit de video blijkt dat de interface sterk lijkt op die van de bestaance gecentraliseerde exchange. Er zijn wel nieuwe functies zichtbaar, zoals het genereren van een eigen zogeheten mnemonic seed phrase, en een tabblad waarop saldi van gebruikers in te zien zijn.

De tegoeden van gebuikers op de DEX worden beveiligd door toepassingen als Trust Wallet. Zo wordt de private key enkel op het apparaat van de gebruiker opgeslagen. Alleen zij hebben toegang tot hun geld.

De DEX van Binance is gebouwd op de eigen blockchain, Binance Chain. Afgelopen maart sprak Binance voor het eerst over het eigen blockchain-platform, die zeer geschikt zou moeten zijn voor een hoog aantal te verwerken transacties.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/binance-releases-new-video-demo-of-its-decentralized-crypto-exchange.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.