Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Duitse bedrijven: "blockchain even revolutionair als opkomst internet"

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit onderzoek van het Duitse Bitkom blijkt dat iets meer dan een derde van de grote bedrijven in Duitsland blockchain-technologie even revolutionair vinden als het internet. Blockchain wordt genoemd naast artificial intelligence (AI), en internet of things (IoT).

Markt

Het onderzoek werd uitgevoerd door Bitkom, de Duitse federatie voor IT, telecommunicatie, en nieuwe media. Zo'n 15% van de respondenten denkt dat blockchain de maatschappij evenveel gaat veranderen als internet deed. Onder grote bedrijven (500+ medewerkers) is dat percentage hoger (36%).

Opvallend is ook dat een groot deel van de ondervraagden (46%) Duitsland als laatbloeier op het gebied van blockchiantechnologie ziet.

Bitkom doet vaker onderzoek naar het sentiment rondom en de adoptie van blockchaintechnologie. Eind november kwam uit een enquête van Bitkom dat 60% van de lokale bedrijven moeite heeft om de term blockchain te plaatsen en een plek te geven in hun markt. Het ontbreken aan toepassingen zou daar de oorzaak van zijn.

In februari dit jaar bleek uit onderzoek van Bitkom dat 64% van de Duitsers op de hoogte was van het bestaan van bitcoin. Het bewustzijn van cryptovaluta, met bitcoin in het bijzonder, zou sinds 2016 zijn verdubbeld. Slechts 4% gaf toen aan bitcoin te bezitten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.