Alles over de nieuwe economie onder één dak.

26 Franse bedrijven en 5 banken voltooien blockchain-test voor KYC-procedure

Peter Slagter
Peter Slagter

In Frankrijk hebben 26 bedrijven en 5 grote banken een blockchain-proef achter de rug. Via de RCI bank is naar buiten gekomen dat de groep een Know-Your-Customer (KYC) procedure heeft getest met gebruik van blockchaintechnologie.

Adoptie

Het bericht kwam naar buiten via de RCI Bank, die vooral gericht is op de autosector. De bedrijven die deelnamen aan de proef konden de KYC-procedure doorlopen op een gedeeld netwerk. Eenmaal opgeslagen gegevens konden op aanvraag worden ingezien door banken. Zakelijke klanten konden die goedkeuring ook weer intrekken.

De proef is gebaseerd op het Corda-platform van R3. De 5 banken die meededen onder andere onderdeel van BNP Paribas en Société Générale. De zakelijke deelnemers kwamen uit verschillende sectoren, waaronder de consultancy, de voedingsindustrie, en de verzekeringssector.

Het Proof-of-Concept is tot stand gekomen in samenwerking met de Association Française des Trésoriers d’Entreprise (AFTE), een netwerk van spelers in de financiële sector. Ignacio Sánchez-Miret, voorzitter van de AFTE, vertelt over 2 uitkomsten van de proef:

  1. Het sloeg een brug tussen blockchaintechnologie en bedrijven.
  2. Het heeft banken, verzekeraars en ondernemingen samengebracht om samen te werken.

Hierin zien we de kracht van blockchain als procesveranderaar in werking.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.