Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Amerikaanse overheid biedt $800.000 voor blockchain-oplossing tegen valse documenten

Peter

De Amerikaanse veiligheidsdienst (DHS) is op zoek naar blockchain-startups die kunnen helpen om vervalsing en namaak van digitale documenten tegen te gaan. Het initiatief is onderdeel van het Silicon Valley Innovation Programme (SVIP).

Het persbericht vanuit het Department of Homeland Security kwam op 4 december naar buiten. Het agentschap richt zich primair op startups of kleine bedrijven (< 200 medewerkers) die afgelopen jaar geen overheidscontract hebben gehad van boven de miljoen dollar. 

De DHS heeft een oogje op blockchain en "distributed ledger technologies", op de voorwaarde dat ze het programma ten goede komen. De toepassingen zijn verdeeld in 6 categorieën, waaronder identiteitsdocumenten en werkvergunningen.

Deelnemers die worden uitgekozen krijgen tot $800.000 aan financiering. Dat geld wordt in vier fasen aan ze overgemaakt. De opdracht biedt echter geen garantie op aanvullende inkoopcontracten vanuit de Amerikaanse overheid.

Eerder deze week kwam naar buiten dat de DHS wil weten hoe haalbaar het is om transacties met privacy coins te volgen. Er wordt gezocht naar manieren om forensische analyse toe te passen op dit type munten.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/us-government-offering-up-to-800k-for-anti-forgery-blockchain-solutions.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.