Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Nationale olieproducent Abu Dhabi test blockchainplatform voor beheer supply chain

Peter

De Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) heeft een pilot achter de rug met een blockchainplatform voor het beheer van hun supply chain. De test is geslaagd, en blockchain wordt door het bedrijf een "game-changer" genoemd.

Uit het persbericht blijkt dat ADNOC voor het uitvoeren van de proef de hulp heeft ingeschakeld van IBM. ADNOC is één van 's werelds grootste olieproducenten. Dagelijks worden er ongeveer 3 miljoen vaten olie gevuld, en wordt er rond de 300.000 kubieke meters gas geproduceerd.

Het project heeft een platform opgeleverd dat de hoeveelheden binnen en financiële waarde van transacties bijhoudt. Effectief heeft het de boekhouding van de betrokken bedrijven geautomatiseerd. Abdul Nasser Al Mughairbi, manager bij ADNOC, vertelde over het platform tijdens World Energy Capital Assembly in Londen:

“Blockchain is a game-changer. It will substantially reduce our operating costs by eliminating time-consuming and labor-intensive processes, strengthen the marketing and trading of our products, and create long-term sustainable value.”

ADNOC hoopt dat de ingebruikname van het systeem de doorlooptijd van transacties naar beneden brengt, en de kosten van de gehele operatie significant naar beneden brengt. 

Vorige week kwam er ook nieuws vanuit Abu Dhabi. De Al Hilal Bank meldde dat het een sukuk, het islamitisch equivalent van een obligatie, ter waarde van een half miljard dollar met behulp van een blockchain had uitgegeven.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://cointelegraph.com/news/ibm-partners-with-abu-dhabi-national-oil-company-for-blockchain-supply-chain-system.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.