Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zug in Zwitserland is de snelst groeiende techhub van Europa

Peter Slagter
Peter Slagter

De Zwitserse stad Zug, thuisbasis van een groeiend aantal blockchain-bedrijven, staat op plek 1 in de lijst van snelgroeiende techhubs in Europa. De steden Nobosibirsk (Rusland) en Gent (België) volgen de Europese "Crypto Valley".

Markt

Dat blijkt uit het jaarlijkse "State of European Tech"-rapport van het in Londen gevestigde bedrijf Atomico. De cijfers zijn gebaseerd op evenementen die georganiseerd zijn via Meetup. In Zug is het aantal deelnemers het hardst gegroeid.

Ondanks de groei in Zug, is Zwitserland verre van het meest populaire land voor tech-communities en startups. Het Verenigd Koninkrijk staat nog met stip op 1, met Londen als belangrijke lijsttrekker, gevolgd door Parijs (Frankrijk), en Berlijn (Duitsland).

Het Atomico-rapport noemt nog wel het gunstige investeringsklimaat in Zwitserland. De Zürcher Kantonalbank eindigde op de tweede plek als “meest actieve” Europese bedrijfsinvesteerder. Alleen BNP Paribas uit Frankrijk presteerde beter.

Recent kwam de Zwitserse AFM met versoepelde eisen aan blockchain- en cryptobedrijven. Ook vanuit de Zwitserse Spoorwegen kwam bericht dat het bezig is met het testen van blockchaintechnologie.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.