Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Morgan Creek wedt voor $1 miljoen dat crypto de S&P 500 verslaat

Peter Slagter
Peter Slagter

Morgan Creek Digital, geldbeheerder voor institutionele beleggers, gelooft dat cryptovaluta als asset class het de komende 10 jaar beter gaat doen dan de S&P 500. Daar zijn ze zó van overtuigd dat ze er graag $1 miljoen op inzetten.

Bedrijfsleven

Het is natuurlijk vooral een statement waaruit het vertrouwen van Morgan Creek in deze nieuwe asset class moet blijken. De weddenschap zou een soortgelijke structuur krijgen als de beroemde Warren Buffet bet. In 2008 ging Buffet een weddenschap aan voor $1 miljoen: investeren in een S&P 500 index zou het beter doen dan investeren in hedge funds. Buffet had gelijk en won de weddenschap eerder dit jaar.

Nu komt Morgan Creek met een soortgelijke uitspraak. Een index op bitcoin, ethereum, bitcoin cash, EOS, litecoin, monero, zcash, dash, iota, en NEM zou de komende 10 jaar beter presteren dan de S&P 500. Anthony Pompliano, één van de oprichtgers van Morgan Creek, sprak in een e-mail aan CoinDesk z'n vertrouwen in cryptovaluta uit:

“Bitcoin deed het de afgelopen 10 jaar beter [dan de S&P 500], en wij [Morgan Creek] geloven dat dit de komende 10 jaar niet verandert.”

Pompliano refereerde aan een bericht waarin hij beschrijft dat het bitcoin's fundamentals zijn die het geloof erin versterken. En ondanks dat zijn bericht op bitcoin gericht is, stelt Pompliano dat hij en zijn team een gelijksoortige visie hebben op de cryptomarkt als geheel.

De weddenschap loopt van 1 januari 2019 tot 1 januari 2029, mocht Morgan Creek een of meer mensen bereidt vinden aan het voorstel deel te nemen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.