Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Morgan Creek wedt voor $1 miljoen dat crypto de S&P 500 verslaat

Peter

Morgan Creek Digital, geldbeheerder voor institutionele beleggers, gelooft dat cryptovaluta als asset class het de komende 10 jaar beter gaat doen dan de S&P 500. Daar zijn ze zó van overtuigd dat ze er graag $1 miljoen op inzetten.

Het is natuurlijk vooral een statement waaruit het vertrouwen van Morgan Creek in deze nieuwe asset class moet blijken. De weddenschap zou een soortgelijke structuur krijgen als de beroemde Warren Buffet bet. In 2008 ging Buffet een weddenschap aan voor $1 miljoen: investeren in een S&P 500 index zou het beter doen dan investeren in hedge funds. Buffet had gelijk en won de weddenschap eerder dit jaar.

Nu komt Morgan Creek met een soortgelijke uitspraak. Een index op bitcoin, ethereum, bitcoin cash, EOS, litecoin, monero, zcash, dash, iota, en NEM zou de komende 10 jaar beter presteren dan de S&P 500. Anthony Pompliano, één van de oprichtgers van Morgan Creek, sprak in een e-mail aan CoinDesk z'n vertrouwen in cryptovaluta uit:

“It outperformed over the last 10 years and we believe that will not change moving forward for the next 10 years.”

Pompliano refereerde aan een bericht waarin hij beschrijft dat het bitcoin's fundamentals zijn die het geloof erin versterken. En ondanks dat zijn bericht op bitcoin gericht is, stelt Pompliano dat hij en zijn team een gelijksoortige visie hebben op de cryptomarkt als geheel.

De weddenschap loopt van 1 januari 2019 tot 1 januari 2029, mocht Morgan Creek een of meer mensen bereidt vinden aan het voorstel deel te nemen.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/morgan-creek-digital-is-betting-1-million-that-crypto-can-beat-the-sp-500.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.