Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Wetgever Japan stelt 4 veranderingen voor ter verbetering belasting op cryptovaluta

Peter

Een politicus en wetgever in Japan komt met een viertal voorstellen om het huidige belastingstelsel aan te passen. Acceptatie van deze amandementen leidt onder andere tot belastingverlaging en aanmoediging van gebruik van digitale munten.

Takeshi Fujimaki, lid van de op 2 na grootste oppositiepartij in Japan, stelde dat het belastingstelsel de (toe)komst van digitale valuta en blockchain-technologie niet in de weg zou mogen staan. Hij voegt daad bij woord en komt nu met 4 concrete voorstellen om de belastingen op cryptovaluta aan te passen.

Zo zou er een afzonderlijk tarief moeten komen van 20% op winsten uit cryptovaluta. Onder de huidige regelgeving loopt dat percentage op tot 55%, en kan het zelfs tot verlies leiden.

Ook zou verlies veroorzaakt door investeringen in cryptovaluta aftrekbaar gemaakt moeten worden, net zoals voor aandelen en onroerend goed het geval is. Handel tussen twee digitale valuta zou onbelast moeten worden:

“In order to increase the volume of transactions between virtual currencies and to revitalize the virtual currency market, trading between virtual currencies should be tax exempt.”

Hetzelfde zou volgens Fujimaki moeten gelden voor kleine betalingen met cryptovaluta. Zou een Japanner nu in een restaurant met bitcoin betalen, moet hij belasting betalen over eventuele winst door de wissel van crypto- naar fiatvaluta.

Dit is niet de eerste keer dat Fujimaki het huidige beleid aan de kaak stelt. Afgelopen juni stelde hij voor om belastingen op winst uit cryptovaluta te wijzigen. Toentertijd kreeg hij veel tegenwind van de Japanse vice-premier.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/japanese-lawmaker-proposes-4-changes-to-ease-crypto-tax-burden.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.