Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zakenbank Russische Gazprom gaat proefdraaien met crypto-diensten

Peter Slagter
Peter Slagter

De zakenbank van het grootste gasbedrijf ter wereld, Gazprom, wil haar rijke klanten ondersteunen met de handel in cryptovaluta. Volgens een medewerker van Gazprombank start dit jaar wellicht nog een pilot via een Zwitserse dochteronderneming.

Adoptie

Het bericht kwam naar buiten via de Russische nieuwssite Vedomosti. Alexander Sobol, voorzitter van Gazprombank, zei dat mogelijk dit jaar nog een pilotprogramma gelanceerd wordt, hoewel de planning ervan nog in een vroeg stadium is. Er zijn verder geen details bekend, en het is daarom onduidelijk of Gazprombank zelf in cryptovaluta gaat investeren of enkel de handel erin gaat faciliteren.

Sobol:

“[De pilot] wordt niet op grote schaal gehouden, maar is gericht op individuen. E is vraag van grote privé-investeerders voor dergelijke diensten. Daarom onderzoeken we nu hoe we dat voor hen kunnen organiseren.”

Als het plan door gaat, zal het via een Zwitserse dochteronderneming verlopen, zodat van de soepele regelgeving in Zwitserland geprofiteerd kan worden.

Op dit moment worden cryptovaluta niet gereguleerd in Rusland, maar dat kan binnenkort veranderen. President Vladimir Putin heeft opdracht gegeven om voor 1 juli tot consensus te komen rondom dit onderwerp. Er liggen op dit moment twee wetsvoorstellen die, mochten ze leiden tot nieuwe wetten en regels, ICO's en andere aspecten van de cryptowereld flink zouden beperken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.