Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Facebook op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor blockchain-team

Peter

Facebook zoekt nieuwe medewerkers. De social media gigant heeft 5 vacatures open staan voor blockchain-talent. Facebook's ultieme doel: miljarden mensen toegang geven tot diensten waar ze nu van uitgesloten zijn.

Facebook heeft nog weinig uit de doeken gedaan over hun blockchain-plannen. Toch is er wel een en ander af te leiden uit de vacatures die ze online gezet hebben. Zo schrijft Facebook dat hun ultieme doel is om miljarden mensen aan toegang te helpen tot spullen of diensten die nu niet toegankelijk zijn voor ze.

Voorbeelden van toepassingen die genoemd worden zijn financiële diensten, nieuwe manieren om te sparen, of nieuwe manieren om informatie te delen. Uit de tekst is verder op de maken dat Facebook blockchaintechnologie duidelijk in het vizier heeft:

"The blockchain team is a startup within Facebook, with a vision to make blockchain technology work at Facebook scale. We're exploring lots of areas of interest across all facets of blockchain technology."

Interessant is ook de zinsnede waarin geschreven wordt dat Facebook bezig is om de technologie werkbaar te krijgen op de schaalgrootte van Facebook. 

Uit een andere vacature blijkt dat Facebook bezig is met het opzetten van een nieuw marketing-team. Dat team zou volledig gericht moeten zijn op het onderzoeken van nieuwe kansen die ontstaan door de opkomst van blockchain-tech.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/facebook-is-hiring-5-new-staff-members-for-its-blockchain-team.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.