Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Facebook op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor blockchain-team

Peter Slagter
Peter Slagter

Facebook zoekt nieuwe medewerkers. De social media gigant heeft 5 vacatures open staan voor blockchain-talent. Facebook's ultieme doel: miljarden mensen toegang geven tot diensten waar ze nu van uitgesloten zijn.

Bedrijfsleven

Facebook heeft nog weinig uit de doeken gedaan over hun blockchain-plannen. Toch is er wel een en ander af te leiden uit de vacatures die ze online gezet hebben. Zo schrijft Facebook dat hun ultieme doel is om miljarden mensen aan toegang te helpen tot spullen of diensten die nu niet toegankelijk zijn voor ze.

Voorbeelden van toepassingen die genoemd worden zijn financiële diensten, nieuwe manieren om te sparen, of nieuwe manieren om informatie te delen. Uit de tekst is verder op de maken dat Facebook blockchaintechnologie duidelijk in het vizier heeft:

“Het blockchainteam is een startup binnen Facebook. Onze visie is om blockchaintechnologie geschikt te maken voor de schaalgrootte van Facebook. We onderzoeken daarom veel verschillende facetten van blockchaintechnologie.”

Vooral de schaalgrootte van Facebook springt in het oog. De doorvoersnelheid van blockchains is kennelijk een zorg. Over de oplossingsrichting is nog niets bekend, maar het zal op z’n minst interessant zijn te zien waarmee Facebook op de proppen komt.

Uit een andere vacature blijkt dat Facebook bezig is met het opzetten van een nieuw marketing-team. Dat team zou volledig gericht moeten zijn op het onderzoeken van nieuwe kansen die ontstaan door de opkomst van blockchain-tech.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.