Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitmain sluit deuren van in Israël gevestigde R&D-tak

Peter Slagter
Peter Slagter

Bitmain, de mining-gigant uit China, sluit de deuren van haar in Israël gevestigde research & development tak. Als redenen noemt Bitmain de aanhoudende bear market enerzijds, en een aangepaste marktstrategie anderzijds.

Bedrijfsleven

Het nieuws kwam naar buiten via de Israëlische nieuwsbron Globes. In dat artikel wordt de nadruk gelegd op de aanhoudende bear market als reden vor de sluiting. In een reactie van Bitmain wordt daar nuance aan gegeven:

“Als onderdeel van de normale bedrijfsvoering evalueren we regelmatig onze (markt)strategie. Bijvoorbeeld om efficiënter te werken, of om groeikansen te signaleren en pakken. Als resultaat van zo’n evalutatie hebben we besloten om onze Israëlische tak te sluiten.”

Alle 23 medewerkers, inclusief Bitmain's sales en marketing VP Gadi Glikberg, mogen op zoek naar nieuw werk. Voor hen is het tij snel gekeerd, aangezien een aantal maanden geleden nog 40 vacatures open stonden voor het onderzoekscentrum in Israël.

Bitmain is uiteraard niet het enige bedrijf dat last heeft van de aanhoudende koersdalingen. Afgelopen week kwam nog naar buiten dat ConsenSys afscheid moetn men van 13% van haar medewerkers. Daarvoor kwam er nieuws naar buiten over Steemit; daar zou maar liefst 70% van de medewerkers ontslagen worden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.