Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cardano (ADA) lanceert betaalkaart voor 33.000 winkels in Zuid-Korea

Peter Slagter
Peter Slagter

Mensen kunnen sinds kort in meer dan 33.000 winkels in Zuid-Korea met Cardana (ADA) betalen. In samenwerking met EMURGO en Metaps+ is een ADA-betaalkaart op de markt gebracht.

Adoptie

Het gaat om prepaid kaarten, waarop een vast bedrag is gezet. Op deze foto is een betaalkaart ter waarde van 1.000 ADA te zien:

De kaart is op de markt gebracht in samenwerking met EMURGO en Metaps+. De kaart is direct te gebruiken in meer dan dertigduizend winkels, een mooie stap in de adoptie van cryptovaluta. Het nieuws werd naar buiten gebracht via het Youtube-kanaal van EMURGO:

Ook in Europa is Cardano actief. Onlangs kwam het project in het nieuws als onderdeel van een Europese lobbygroep, waar NEM, Ripple, en Fetch.ai ook onderdeel van zijn. Recent lanceerde Cardano een testnet waarop gebruikers gratis kennis kunnen maken met cryptovaluta en nieuwe features van het netwerk kunnen testen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.