Alles over de nieuwe economie onder één dak.

PayPal experimenteert met blockchaintechnologie middels beloningssysteem voor medewerkers

Peter Slagter
Peter Slagter

Ook PayPal is op de trein gesprongen en begonnen met het proefdraaien van blockchaintech. Een team van de betalingsverwerker heeft een intern beloningssysteem ontwikkeld. Door eraan deel te nemen kunnen medewerkers tokens verdienen.

Adoptie

Het heeft 6 maanden gekost om het platform te ontwikkelen. Werknemers kunnen door bepaalde innovatieprogramma's bij te wonen tokens verdienen. Die zijn alleen binnen PayPal te gebruiken, maar kunnen wel onderling verhandeld worden. Die transacties worden vastgelegd op een publiek grootboek.

Op deze manier kunnen werknemers cryptovaluta gebruiken om meer dan 100 ervaringen te kopen. Bijvoorbeeld een avondje pokeren met de vicepresident van het bedrijf, of een kopje koffie drinken met CFO John Rainey.

Blockchaintechnologie wordt vaker ingezet voor loyaliteitsprogramma's. De Spaanse bank BBVA gebruikt een systeem waarmee medewerkers ander medewerkers kunne belonen. Zo kan je tokens verdienen door een collega iets te leren. SC Johnson, een fabrikant van schoonmaakmiddelen, gebruikt het om recycling in Indonesië te stimuleren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.