Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

State Farm test blockchainplatform voor het stroomlijnen van verzekeringsclaims

Peter

Amerikaanse verzekeraar State Farm wil handmatig afgehandelde processen vervangen en test blockchaintechnologie als middel daarvoor. De uitkomst moet bepalen of de technologie geschikt is voor "massa-adoptie binnen de verzekeringsindustrie".

State Farm heeft op het moment nog allerlei processen rondom subrogatie die handmatig worden afgehandeld. Subrogatie is het proces waarin een nieuwe schuldeiser aantreedt in plaats van de vorige. Dat kan nadat hij de vordering van die laatste heeft overgenomen.

Het automatiseren van processen is niet het enige doel. Voor State Farm staat hier het lot van blockchaintechnologie op het spel: een ander doel is erachter te komen of het "een levensvatbaar product is voor adoptie binnen de verzekeringsindustrie".

In 2017 verwerkte de verzekeraar zo'n $11 miljard aan claims die van schuldeiser zijn gewisseld. Alle administratieve stromen die daarmee gemoeid zijn, worden handmatig afgehandeld. Zo worden er relatief vaak fysieke cheques verstuurd van en naar verzekeringsnemers. Mike Fields, executive bij State Farm:

“It [blockchain] helps us automate a manual process securely and creates a permanent transaction record of each payment which can easily be verified for accuracy. It also has the potential to decrease the amount of time for consumers to receive their deductible reimbursement.”

Of het systeem uiteindelijk in volle glorie gebruikt gaat worden, is afhankelijk van het verloop van de proef.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/state-farm-trials-blockchain-tool-for-streamlining-insurance-claims.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.