Alles over de nieuwe economie onder één dak.

CFTC wil meer te weten komen over Ethereum

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wil meer weten over Ethereum, blijkt uit een publicatie van het agentschap. De CFTC zoekt antwoord op diverse vraagstukken, van de onderliggende technologie tot aan het gebruik ervan.

Regelgeving Ethereum

Afgelopen dinsdag kwam de CFTC naar buiten met een zogeheten "Request for Input" (RFI). Daarmee geeft het agentschap aan dat het graag de hulp van het publiek inschakelt, in dit geval om vragen over Ethereum te beantwoorden. De komende 60 dagen hoopt het CFTC informatie binnen te krijgen via e-mail of post.

“De CFTC verwacht dat de reacties en ontvangen informatie bijdraagt aan LabCFTC, CFTC's fintech-initiatief, en het begrip van de commissie van deze opkomende technologieën.”

Uit het RFI blijkt dat de CFTC op deze manier informatie verzamelt om meer duidelijkheid te krijgen over haar eigen rol in de regulatie van een project als Ethereum, en op de producten die op Ethereum gebaseerd zijn:

“De informatie die we binnenkrijgen naar aanleiding van dit verzoek draagt bij aan CFTC’s missie: de integriteit van de derivatenmarkt bewaken en monitoren, en het verminderen van risico door duidelijke regels op te stellen. Het huidige verzoek moet inzicht geven in de overeenkomsten en verschillen tussen diverse virtuele valuta, waaronder ether en bitcoin.”

Opvallend aan de vragen is dat ze de indruk geven dat de CFTC ontwikkelingen rondom Ethereum goed in de gaten houdt. Zo gaan er vragen over Ethereum's Casper-upgrade, waarin Proof-of-Stake geïntroduceerd wordt, en over schaalbaarheidsproblematiek, momenteel voor Ethereum een hot topic.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.