Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Lid Engelse parlement wil belasting betalen met cryptovaluta mogelijk maken

Peter Slagter
Peter Slagter

Eddie Hughes, lid van het parlement van het Verenigd Koninkrijk, stelt voor om mogelijk te maken dat mensen belasting kunnen betalen met cryptovaluta. Ook kleine (huishoudelijke) rekeningen zouden op deze manier betaald moeten kunnen worden.

Adoptie

Het nieuws werd naar buiten gebracht via de Daily Express. Hughes wil dat mensen de optie hebben om (lokale) belastingen of rekeningen te betalen met gebruik van cryptovaluta. Hughes: 

“Recent ontmoette ik de RNLI [Royal National Lifeboat Institution]. Zij ontvangen donaties met cryptovaluta. Als we dan kunnen doen, wat stopt ons er dan van om lokale belastingen en andere rekeningen te kunnen betalen met bitcoin?”

Hughes voegt eraan toe dat hij graag zou zien dat lokale overheid dit oppakt en dit type betalingen mogelijk maakt. “We moeten gezien worden als een progressief land”, stelde hij.

Deze politicus is al langere tijd optimistisch ten aanzien van cryptovaluta en blockchaintechnologie. In juni vertelde hij in een plenaire vergadering van het parlement nog over de voordelen van de technologie. Hij stelde toen dat het sommige landen een besparing van 2 procent van het bruto nationaal product oplevert.

Volgens Hughes is gebrek aan kennis de belangrijkste reden dat de adoptie van cryptovaluta nog niet op volle kracht draait. Hij zei: “Het moet eruit zien als een app die gebruikt kan worden door mensen, zodat ze er op een veilige manier bekend mee kunnen raken”.

Eind november kwam er nieuws naar buiten vanuit Ohio. Daar kunnen alle bedrijven nu belasting betalen met crypto. Dat initiatief moet ook voor individuen toegankelijk worden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.