Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Franse kamerleden pleiten ervoor om €500 miljoen te investeren in blockchain

Peter Slagter
Peter Slagter

In een rapport dat afgelopen woensdag is gepubliceerd, bevelen Franse parlementsleden aan om in drie jaar tijd € 500 miljoen vrij te maken voor de ingebruikname van blockchaintechnologie. Frankrijk moet Europa's 'blockchain-land' worden.

Regelgeving

De drijvende krachten achter de totstandkoming van het rapport zijn twee leden van het parlement, waaronder Jean-Michel Mis. Zij zien kansen om van Frankrijk het Europese blockchain-land te maken, en willen graag aan de ontwikkeling van bitcoin-mining bijdragen in het land. Mis:

“2018 was het jaar 0 voor blockchain in Frankrijk. 2019 zou het jaar moeten zijn dat het ecosysteem tevoorschijn komt. Dat idee wordt bekrachtigd door er de komende drie jaar €500 miljoen in te pompen.”

Naast economische stimuli, ziet het tweetal graag dat het minen van cryptovaluta erkend wordt als "electro-intensief", waardoor ook miners profijt kunnen hebben van voordele energietarieven.

Uit Frankrijk komen vaker progressieve berichten rondom cryptovaluta. Zo bracht Bruno Le Maire naar buiten dat Frankrijk de eerste van de G7 is met regelgeving rondom ICO's. Ook is Frankrijk onderdeel van een groep van 7 landen die het gebruik van blockchaintechnologie flink willen promoten.

Maar ook vanuit Frankrijk komen gemixte signalen. Zo sprak de Franse centrale bank uit dat het niet achter plannen staat om bitcoin te verkopen in tabakswinkels. Die plannen gaan naar verluid overigens gewoon door.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.