Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Opera lanceert Android-browser met crypto-wallet en Web3-ondersteuning

Peter Slagter
Peter Slagter

Opera doet een duit in het zakje van adoptie met de lancering van hun Android-browser die voorzien is van een Ethereum-wallet en naadloos integreert met Web3-toepassingen. De browser is beschikbaar in Google's Play store.

Adoptie

Cryptovaluta zijn weer een stap dichterbij alledaagse (internet)gebruikers gekomen. De nieuwe Opera browser voor Android komt met een crypto wallet en integreert naadloos met dapps. In eerste instantie werkt het enkel met het ecosyseem van Ethereum.

Web3-toepassingen

De term 'web3' beschrijft de intersectie van cryptovaluta, blockchains en gedistribueerde systemen die samen de toepassing van het web zoals we dat kennen flink verbreden.

Bij Opera gelooft men dat het web van vandaag een brug is naar een decentraal web van de toekomst. Vanuit de nieuwe browser hebben gebruikers op een nieuwe manier toegang tot informatie, kunnen ze direct transacties uitvoeren, en de controle pakken over hun online identiteit.

In deze video gaat Opera in over de betekenis van Web3:

Op weg naar gebruiksvriendelijkheid

Web3 en cryptovaluta hebben nog een lange weg te gaan, en er zijn nog heel wat uidagingen. Van gebruikers die nieuwe terminologie moeten gaan begrijpen, naar de drempel om cryptovaluta aan te schaffen, tot gecompliceerde installatieprocedures.

De kans dat mensen iets gaan gebruiken is een stuk hoger als nieuwe oplossingen gebruiksvriendelijk zijn en naadloos werken met tools die ze al in gebruik hebben. Met deze release biedt Opera precies zo'n oplossing, en hoopt dat het daarmee adoptie ervan weer een stukje dichterbij brengt.

Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum, en oprichter van ConsenSys:

“It’s a significant step for one of the world’s leading browsers to add an Ethereum-based crypto wallet and Dapp explorer, and speaks to Opera’s innovative roots and commitment to embracing next generation technology. We see this as an important moment in improving Dapp accessibility, opening Web3 to mainstream audiences, and encouraging developers to build on Ethereum.”

Je kunt de nieuwe browser van Opera downloaden in Google's Play store.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.