Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Universiteit Cambridge: aantal gebruikers van cryptovaluta in 2018 verdubbeld

Peter

Ondanks de rode cijfers in 2018 is volgens de universiteit van Cambridge het aantal gebruikers van cryptovaluta in 2018 bijna verdubbeld, van 18 naar 35 miljoen. Volgens de studie bestaat de gebruikersgroep merendeels uit individuen.

De wereld van cryptovaluta heeft er dit jaar 17 miljoen "geverifieerde gebruikers" bijgekregen, aldus het onderzoeksrapport van het Cambridge Centre for Alternative Finance. In de eerste drie kwartalen van 2018 is dat aantal gegroeid van 18 naar 35 miljoen.

Bloomberg heeft de studie geanaliseerd, en vertelt dat de groei van het aantal gebruikers in een periode dat de markt gekrompen is erop kan duiden dat herstel in het vooruitzicht ligt. Daarnaast stelt de analyse dat "de meeste gebruikers waarschijnlijk speculant of lange termijn investeerder zijn".

De studie geeft ook wat inzicht in het onderwerp wie in cryptovaluta investeren. De onderzoekers claimen dat het merendeel van de gebruikers — zowel bestaande als nieuwe — uit individuen bestaat. Dat zijn bijvoorbeeld hobbyisten, kleine investeerders, of mensen die naar een alternatieve manier van betalen zoeken.

Ook het aantal crypto-accounts is gegroeid. Eén gebruiker kan echter meerdere accounts hebben. "Growth rates were at their highest in 2017, and the number of new user accounts as well as ID-verified users continued to rapidly grow in 2018 as well".

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://cointelegraph.com/news/number-of-crypto-users-nearly-doubled-in-2018-study-says.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.