Alles over de nieuwe economie onder één dak.

LinkedIn: blockchain developer bovenaan de lijst van "opkomende functies"

Peter Slagter
Peter Slagter

LinkedIn komt ieder jaar met een lijst van “emerging jobs”. Dat zijn banen die populair zijn geworden, doorgaans zichtbaar doordat de vraag ernaar flink aantrekt. De rol blockchain developer voert de lijst van 2018 aan.

Markt

In het rapport van LinkedIn wordt gesteld dat de vraag naar blockchain development skills flink is gestegen door "toegenomen interesse in cryptovaluta". Het aantal aan blockchain gerelateerde vacatures is in slechts 1 jaar met 3200% gestegen. Dat staat in mooi contrast met de bitcoin-koers, die in 2018 flink is gedaald.

Programmeervaardigheden zijn het meest in trek in de blockchainwereld. Solidity, ethereum, cryptovaluta, en node.js zijn termen die het meest genoemd worden. IBM, ConsenSys, en Chainyard zijnde top 3 werkgevers, met San Francisco, New York City, en Atlanta als belangrijke standplaatsen.

Het is overigens goed om hierbij op te merken dat ConsenSys recent naar buiten heeft gebracht dat het gaat herstructureren en 13% van de medewekers ontslaat. Dat gaat echter voornamelijk om personeel dat niet betrokken is bij primaire processen.

Ter illustratie van de snelheid waarmee deze banenmarkt is gegroeid: vorig jaar werd de rol blockchain developer überhaupt niet genoemd in het rapport van LinkedIn. Nu is het de vraag of deze trend zich doorzet, of in 2019 tot stilstand komt. De tijd zal het leren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.