Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

BitPay CEO: Nog 3 tot 5 jaar voordat blockchain-betalingen grootschalig gebruikt worden

Peter

Onlangs stelde Stephen Pair, de CEO van BitPay, in een interview met CNBC dat het nog 3 tot 5 jaar duurt voordat de winkel op de hoek "blockchain-betalingen" accepteert. Hij plaatst er een interessante kanttekening bij.

Waar Pair de term "blockchain-betaling" gebruikt, gaat het niet om betalingen met bitcoin andere tokens die we nu regelmatig zien langskomen. Hij verwijst ermee naar betalingen met digitale dollars of euro's die zijn uitgegeven middels blockchaintechnologie. Massa-adoptie ervan ziet hij binnen een half decennium gebeuren:

“I used to say 10 years, but now I think it’s more like 3-5 years until you can go into a restaurant, a retail establishment, and just everybody’s going to expect that that store will be able to accept a blockchain payment.”

Interessant aan zijn voorspelling is dat Pair de nadruk legt op een digitale vorm van fiatgeld. Onder liefhebbers van cryptovaluta wellicht een omstreden scenario, maar zeker niet onrealistisch. Centrale banken zijn druk bezig met experimenten rondom een eigen digitale munt, en het IMF legde daar vorige maand nog eens de nadruk op.

Pair vertelde in het interview ook dat hij verwacht dat speculatie op (toekomstige) adoptie van bitcoin meer van invloed is op de prijs ervan dan het daadwerkelijke gebruik:

“A very big component of the [Bitcoin’s] price is certainly speculation. It’s investors that are speculating on the future usage and adoption of this technology. I’m sure a small component of that price is the actual utility.”

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://cointelegraph.com/news/blockchain-payments-mass-adoption-is-3-5-years-away-says-bitpay-ceo.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.