Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Braziliaanse staatsbank wil vertrouwen terugwinnen met eigen stablecoin

Peter Slagter
Peter Slagter

De Braziliaanse National Social Development Bank gaat proefdraaien met een eigen token (BNDES). De bank gebruikt Ethereum en BNDES is gekoppeld aan de reaal. Eén van de doelen is om vertrouwen in door de staat geëxploiteerde banken te verhogen.

Regionaal

De bank liet CoinDesk weten dat in januari 2019 een pilot gelanceerd wordt met gebruik van een eigen token: BNDES. In 2018 is er al mee geëxperimenteerd, en nu gaat het gebruikt worden voor van de belasting aftrekbare bijdragen aan culturele instellingen.

Naar verluid is ConsenSys één van de bedrijven die betrokken is bij de pilot. ConsenSys kon er zelf niets over zeggen, maar het zou wel goed passen bij de prioriteiten die vermeld staan in een interne memo die recent naar buiten is gekomen.

De National Film Agency van Brazilië is betrokken bij de pilot. Zij ontvangen BNDES ter waarde van enkele honderden dollars. Middels smart contracts wordt bepaald waar de ontvangende partij het ontvangen geld aan mag besteden.

De bank heeft een geschiedenis van corruptie, waaronder verkeerd besteed geld en omkoopschandalen. Met de pilot hoopt de bank dat vertrouwen in door de staat geëxploiteerde banken hersteld kan worden, ondersteund door gegevens die in te zien zijn op een publieke blockchain.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.