Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zuid-Koreaanse overheid test blockchain-technologie voor efficiëntere zeevracht

Peter Slagter
Peter Slagter

Twee Zuid-Koreaanse ministeries verkennen de potentie van blockchain-technologie om processen gerelateerd aan zeevracht en havenlogistiek efficiënter te maken. Komend jaar loopt er een proef op de haven van Busan.

Adoptie

De haven van Busan is de grootste haven van Zuid-Korea en de veertiende grootste containerhaven ter wereld (2015). De haven heeft in totaal 26,8 km kade waaraan 184 schepen tegelijkertijd kunnen aanmeren en verwerkt 91 miljoen ton vracht per jaar.

Twee ministeries (de Ministry of Science, ICT and Future Planning, en de Ministry of Oceans and Fisheries) hebben een blockchain-pilot gelanceerd om erachter te komen of de scheepvaartindustrie op deze manier efficiënter gemaakt kan worden.

Het project moet de transparantie verhogen tussen partijen die betrokken zijn bij het verzenden en ontvangen van goederen en die partijen real-time informatie verschaffen. De hypothese is dat dit de import en export van het land ten goede komt.

De pilot is één van de 6 pilots die in juni door de Zuid-Koreaanse overheid zijn aangekondigd. In totaal wordt er $9 miljoen geïnvesteerd. Om de adoptie van blockchain-technologie te bespoedigen, riepen Zuid-Koreaanse advocaten afgelopen maand vanuit de Korean Bar Association de overheid op om haast te maken met de introductie van passende wet- en regelgeving. 

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.