Bloomberg: reserves van Tether lijken in orde

Er is een nieuw gerucht rondom de veelbesproken banksaldi van Tether. Volgens Bloomberg lijken de reserves van Tether in orde. Het mediabedrijf baseert zich op bankverklaringen die ze bekeken hebben.

Markt

Bloomberg: reserves van Tether lijken in orde
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bloomberg kwam op 18 december naar buiten met een verslag over de banksaldi van Tether. Uit bankverklaringen die Bloomberg onder ogen heeft gekregen zou blijken dat Tether inderdaad voor iedere USDT in circulatie een dollar op de bankrekening heeft staan.

Volgens de bankverklaringen heeft Tether in de periode september 2017 tot juli 2018 meer dollars op de bank gehad dan er aan Tethers in circulatie waren. Waarschijnlijk komt dat door renteopbrengsten: in de eerste helft verdiende Tether $6,6 miljoen aan rente.

Tether zelf kwam eerder met bewijs voor de reserves in de vorm van een brief van de bank waar Tether's rekeningen in beheer zijn. Van die brief werd de geldigheid in twijfel getrokken, onder andere omdat een naamsvermelding miste en de handtekening (te) eenvoudig oogde.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Altijd op de hoogte