Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Regio in Rusland houdt verkiezing onder 40.000 mensen middels blockchainplatform

Peter Slagter
Peter Slagter

In het zuiden van Rusland, de regio Saratov Oblast, hebben 40.000 mensen gestemd voor het lokale jongerenparlement. De verkiezing werd gefaciliteerd met een voor Kaspersky Lab ontwikkeld blockchainplatform.

Adoptie

Op 12 december werd de verkiezing voor het jongerenparlement gehouden. Het gebruikte stemsysteem heet Polys en is in 2017 ontwikkeld door het Russische Kaspersky Lab.

De hele verkiezing nam zo'n 7 uur in beslag. Het decentrale stemnetwerk was bereikbaar vanaf 110 stemlocaties.

Het gebruik van blockchaintechnologie als facilitator van verkiezingen wordt in veel landen onderzocht en mee geëxperimenteerd. Thailand's democratische partij is naar verluid de eerste politieke partij die blockchaintechnologie heeft gebruikt ter ondersteuning van een live te volgen stemronde. Er waren meer dan 120.000 deelnemers bij betrokken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.