Alles over de nieuwe economie onder één dak.

BitMEX CEO: "cryptovaluta in potentie een nieuwe asset class, nog lange weg te gaan"

Peter Slagter
Peter Slagter

Crypto heeft de potentie om te ontwikkelen tot nieuwe asset class, aldus BitMEX CEO Arthur Hayes in de podcast Unchained. Maar volgens Hayes bevinden cryptovaluta zich nog in experimentele fase en is het daarom nog verre van zeker.

Exchange

Op 16 december was Hayes op bezoek bij podcast Unchained. Hayes is de CEO en oprichter van BitMEX, 's werelds grootste exchange gebaseerd op (gerapporteerde) dagvolume. Hayes sprak met een groep marktleiders en host Laura Shin op CME's Global Financial Leadership Conference.

Op de vraag of cryptovaluta een nieuwe asset class representeren, reageerde Hayes vrij skeptisch:

“Zou het de komende 10 jaar een legitieme asset class kunnen worden? Misschien. Het is nog niet zeker of Bitcoin op de lange termijn echt veilig is. Het is nog een experiment.”

Maar Hayes ziet wel de potentie. Het “zou een nieuwe manier kunnen zijn om kapitaal op te halen en om waarde de wereld over te versturen”. Hayes had ook een mening over de ontwikkeling van de handel en denkt dat 24/7 trading ook naar conventionele markten komt:

“Ik [Hayes] denk dat 24/7 trading de toekomst is voor verschillende asset classes, en dat het ook naar de markten komt waar we allemaal bekend mee zijn.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.