Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Coinbase gaat mensen belonen die leren over cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse exchange Coinbase wil mensen stimuleren om meer te weten te komen over cryptovaluta. Dat gaan ze doen door mensen ervoor te betalen. Coinbase-gebruikers kunnen 0x-tokens verdienen door educatieve taken uit te voeren.

Exchange Coinbase

De beurs kwam afgelopen woensdag naar buiten met de aankondiging van Coinbase Earn. Je denkt wellicht dat de letter L mist, maar de nadruk ligt kennelijk op het verdienen van cryptovaluta. Door educatieve opdrachten te doen kunnen gebruikers een aantal 0x-tokens verdienen. Ze moeten bijvoorbeeld video's bekijken, of deelnemen aan een quiz. Het platform is op dit moment alleen toegankelijk op uitnodiging.

Maar, als je geld niet zo belangrijk vindt, kan je al wel starten met leren: de content is voor iedereen beschikbaar. De ontwikkeling van Earn is gestart nadat vanuit een enquête bekend werd dat er behoefte aan is. "Veel mensen verkennen nieuwe digitale munten niet door een gebrek aan kennis erover".

Een andere constatering van Coinbase is dat veel mensen graag nieuwe munten willen leren kennen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Daar moet Coinbase Earn verandering in brengen. Volgens Coinbase is Earn ook een alternatief op mining:

“Het minen van crypto is een energie-intensieve taak en brengt daarom hoge kosten met zich mee. Zeker de opstartkosten zijn hoog, in verband met de aanschaf van apparatuur. Bovendien moet je veel technische kennis in huis hebben. Het aanschaffen van cryptovaluta vereist dat iemand geld te besteden heeft.”

Zo zou Earn een alternatieve manier van inkomen kunnen betekenen. Het is geen passief inkomen, zoals bij mining het geval is, maar het is wat ons betreft een goed initiatief om mensen in beweging te krijgen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.