Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"ConsenSys stopt met groot deel van haar startups, tot 50-60% van medewerkers kan worden ontslagen"

Peter Slagter
Peter Slagter

Ethereum's ConsenSys lijkt in zwaar weer te zitten. Volgens The Verge gaat ConsenSys stoppen met een groot deel van haar startups, en gaan er meer ontslagen vallen. Tot 50-60% van de medewerkers zouden op de tocht staan.

Bedrijfsleven

Ontslagen

Het is niet de eerste keer dat ConsenSys in het nieuws komt met zorgwekkende berichten voor haar eigen personeel. Eerder werd al bekend dat er afscheid genomen werd van 13% van alle medewerkers. Volgens The Verge gaat dat percentage flink oplopen, tot 50 of 60% van de 1200 personeelsleden.

Naast The Verge rapporteert ook Coindesk dat er meer ontslagen op komst zijn. Achter de schermen zou ConsenSys hard werken om startups te ontkoppelen van de eigen organisatie en op eigen kracht verder te laten gaan. De startups zijn onderdeel van het incubator-programma ConsenSys Labs. Meer dan 30 startups zijn op deze manier actief. Deze berichtgeving is niet bevestigd door ConsenSys zelf.

Slechte sfeer

Volgens een bron van The Verge is de spanning op kantoor te snijden.

“Kantoren zijn leeg. Mensen proberen erachter te komen wie ontslagen zijn door Slack-berichten te versturen. Als je niets terugkrijgt, kan je je vermoeden bevestigen. ConsenSys wil geen lijst maken van de projecten die zijn losgelaten, omdat de leiding bang is dat mensen met de pers gaan praten.”

Herstructurering

Eerder deze maand werd bekend dat ConsenSys bezig is met een herstructurering van de eigen organisatie. Processen zouden worden "gestroomlijnd", en gericht zijn op kostenreductie. Daarnaast zou ConsenSys veel kritischer worden op de projecten die ze onder eigen vlag gaan voeren. 

Volgens bronnen is ConsenSys op zoek naar nieuwe investeerders, en wordt het nieuws over de herstructurering gebruikt om die investeerders vertrouwen in te boezemen:

"Ze [ConsenSys] gebruiken de 13%-aankondiging om potentiële investeerders het vertrouwen te geven dat het bedrijf slechts beperkt hoeft af te slanken om verder te gaan."

ConsenSys is het grootste blockchainbedrijf ter wereld en primair gericht op de ontwikkeling van de Ethereum-economie. Het is door Joseph Lubin in 2015 opgericht. In 2017 groeide het aantal medewerkers van het bedrijf met maar liefst 300%. Hoeveel er na de cryptowinter overgebleven zijn, is nog afwachten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.