Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cryptobedrijven CoinVantage en Pick & Shovels fuseren om software te bouwen voor institutionele investeerders

Peter Slagter
Peter Slagter

De cryptobedrijven CoinVantage en Pick & Shovels zijn tot de conclusie gekomen dat ze samen meer kunnen bereiken. Ze fuseren tot het bedrijf Interchange. Het clientèle bestaat uit grote instellingen, waaronder hedge funds, en exchanges.

Bedrijfsleven

CoinVantage, voorheen een dochteronderneming van accountangskantoor MG Stover, fuseert met Picks & Shovels, een leverancier van tools voor crypto-investeerders. Samen gaan ze Interchange heten. Het nieuwe bedrijf gaat software leveren aan meer dan 100 klanten, waaronder beheerders van grote fondsen, hedge funds, en exchanges.

Front- en back-office systemen voor het beheer van cryptovaluta zijn wellicht niet sexy, maar het is wel een lucratieve uithoek van de blockchain-industrie nu er steeds meer grote beleggers instappen. Dat is volgens Interchange waar ze sterk in de markt staan en betere producten leveren dan hun concurrentie.

Matt Galligan, baas bij Interchange:

“Ik denk dat het gemak waarmee grote beleggers kunnen deelnemen aan de cryptomarkt een belangrijk thema is van 2019. Het beheer van portfolio's en het maken van rapportages daarover is een belangrijke en onmisbare functie, wat de staat van de markt ook is.”

Interchange heeft kantoren in San Francisco, New York, en Denver. Financiële details over de fusie zijn niet bekend.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.