Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"Lancering Bakkt wordt mogelijk voor tweede keer uitgesteld"

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens Coindesk is het onwaarschijnlijk dat ICE, het moederbedrijf van Bakkt, de benodigde vergunningen voor de lancering van Bakkt van de CFTC ontvangt vóór 24 januari. Dat zou leiden tot een tweede uitstel van Bakkt's bitcoin-platform.

Exchange Bakkt

Eind november kwam er nieuws vanuit Bakkt: de lancering ervan is uitgesteld naar 24 januari. Het nieuws kwam naar buiten via moederbedrijf ICE. Het nieuwe timeframe biedt volgens ICE de tijd om alle klanten te kunnen onboarden en de infrastructuur gereed te maken voordat de handel in de contracten start.

Volgens Coindesk komt 24 januari echter te vroeg. ICE moet namelijk nog de benodigde vergunningen ontvangen van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), en op de snelheid waarmee dat proces tot nu toe is gegaan, is het onwaarschijnlijk dat die vergunningen voor 24 januari gegeven worden.

Om duidelijk te zijn: dit is geen enkele aanleiding om er vanuit te gaan dat de CFTC een stokje gaat steken voor de plannen. Volgens een bron bij het agentschap zou 30 januari nog tot de mogelijkheden behoren. Daarmee zou de volgende vertraging slechts enkele dagen beslaan.

Volgens een ingewijde moet de CFTC nu besluiten of het publiek de mogelijkheid moet krijgen om een reactie achter te laten op de stukken die zijn binnengekomen. Die periode duurt 30 dagen. Daarna kan de input verwerkt worden, en kan de CFTC zelf een beslissing nemen. Gegeven de vakantieperiode, zou de periode van 30 dagen al voldoende zijn om tot uitstel te leiden: 24 januari wordt dan simpelweg omwille van het proces niet gehaald.

Volgens een ingewijde komt Bakkt binnenkort naar buiten met een update over de lanceerdatum. We wachten verdere berichtgeving af.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.