Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gemiddeld 6 nieuwe crypto-geldautomaten per dag in 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Ondanks dat de cryptomarkt een bewogen jaar achter de rug heeft, groeide het aantal crypto-geldautomaten in 2018 met 6 stuks per dag. Het totale aantal is verdubbeld naar boven de 4.000. In Nederland vind je er in totaal 25.

Markt

De cijfers zijn gepubliceerd door crypto-analist Data Light. In het overzicht dat ze recent op Twitter plaatsten is de stijgende trend duidelijk zichtbaar:

De opkomst van de crypto-geldautomaat

Uit de cijfers van Data Light is op te maken dat er gemiddeld 6 nieuwe geldautomaten zijn geïnstalleerd per dag in 2018. Eén van de ingrediënten van massa-adoptie is de beschikbaarheid en toegankelijkheid ervan in het dagelijks leven. Dat is waar deze geldautomaten een belangrijke rol in kunnen spelen.

Op bijna alle geldautomaten is bitcoin beschikbaar. Iets meer dan de helft ervan biedt ook litecoin aan. Ethereum staat op nummer drie en is op de helft van de machines aanwezig. Het iets minder bekende dash doet het met 729 machines ook prima.

Het grootste aantal nieuwe geldautomaten is in de maanden volgend op de bull run van eind 2017 geïnstalleerd, met een opvallend dieptepunt in augustus.

Andere statistieken

Een andere bron van statistieken over geldautomaten is de website Coin ATM Radar. Daar zien we dat er wereldwijd 4.085 geldautomaten te vinden zijn die cryptovaluta ondersteunen. Die geldautomaten staan verspreid over 76 landen.

De meeste crypto ATM's vind je in Amerika, met 3.157 met gemak de marktleider. In Engeland vind je er 200, en in heel centraal europa 750. Nederland telt 25 crypto-geldautomaten. Je vindt ze in Amsterdam (16), Den Haag (1), Rotterdam (3), Bavel (1), Eindhoven (1), Hoorn (1), Tilburg (1), en Oudenbosch (1).

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.