Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Geruchten rondom Bitmain: grote ontslagronde op komst

Peter

Het stormt rondom Bitmain. Van de 2.000 medewerkers zou de helft binnenkort ontslagen worden. Volgens berichten op LinkedIn zou Bitmain komende week starten met de inmiddels beruchte ontslagronde.

De berichtgeving komt een dag later dan het nieuws dat Bitmain het hele Copernicus-team vaarwel heeft gezegd:

Geruchten over een grotere ontslagronde waren al aan het daglicht gekomen op LinkedIn. Naar verluid zou 50% van alle medewerkers ontslagen worden:

Bitmain heeft bijna 2.000 medewerkers, dus een ontslagronde van deze orde slaat zeker een deuk in de crypto-industrie.

Vanzelfsprekend is er weinig (officieels) bekend over de reden achter deze beslissing. Het meest waarschijnlijk is dat de daling van de bitcoin-prijs (en andere assets) het bedrijf in het nauw gedreven heeft. Daarnaast heeft de waarde van bitcoin cash een flinke duik genomen in november. Iets anders dat wellicht meespeelt is dat de geplande IPO minder soepel verloopt dan gepland.

Bitmain is zeker niet het enige bedrijf dat zulke rigoureuze stappen neemt. Eerder deze week kwam soortgelijk nieuws naar buiten rondom ConsenSys. Eind november werd bekend dat SteemIt maar liefst 70% van alle medewerkers moet ontslaan.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.