Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Meer dan 800 nieuwe crypto-bedrijven in het VK in 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit onderzoek van Sky News blijkt dat er in 2018 meer dan 800 nieuwe crypto-bedrijven zijn gestart. Uit dezelfde data blijkt dat er ook 342 zijn verdwenen. Het merendeel daarvan is tussen juni en november dit jaar opgedoekt. Een overzicht.

Markt

De geanalyseerde data komt van Companies House en OpenCorporates. Gedurende de bear market van 2019 zijn er minimaal 340 bedrijven uit de cryptomarkt verdwenen. Een flink stijging ten opzichtre van 2017; toen hielden er 139 op met bestaan.

Opvallend is dat in dezelfde periode 817 nieuwe bedrijven in de crypto-sector zijn opgericht. In de berichtgeving van Sky News wordt daar niet verder op in gegaan, omdat in het verhaal het verlies van bedrijven centraal staat.

Zo heeft Sky een man gesproken die naar eigen zeggen door crypto-verliezen zijn huwelijk is kwijtgeraakt, en een extra hypotheek op zijn huis moest afsluiten om de leningen mee terug te betalen die hij gebruikt had om te investeren in cryptovaluta. Daarmee is hij wat ons betreft aan een aantal basisregels voorbij gegaan. Investeer nooit met geleend geld, investeer nooit meer dan je kunt verliezen, en zorg ervoor dat je goed weet waar je aan begint.

Uiteraard zijn verliesverhalen niet leuk, gaan opgedoekte bedrijven samen met baanverlies, en is het soms op persoonlijk niveau schrijnend. De keerzijde is dat er meer bedrijven bij zijn gekomen, en dat de cryptomarkt zich heeft ontwikkeld in een periode van zwaar weer. Mogelijk dat er op die manier voor iedere verloren werkplek weer twee nieuwe bij zijn gekomen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.