Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"Verenigde Arabische Emiraten wordt hotspot voor blockchain-bedrijven in 2019"

Peter Slagter
Peter Slagter

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) wil het land graag aan het lijstje van blockchain-hotspots toevoegen in 2019. Experts binnen de crypto-industrie zijn het erover eens: de wetsvoorstellen die er liggen zijn veelbelovend.

Regionaal

Verschillende vooraanstaanden uit de cryptowereld reageerden afgelopen maandag op de voorgestelde regelgeving in VAE's dagblad The National. Ze zien in VAE de potentie om een populaire blockchain-bestemming te worden voor bedrijven, net zoals Malta en Gibraltar op dit moment een hotspot zijn voor op crypto gerichte ondernemingen.

Hans Fraikin, CEO van Libra Project, vertelde The National dat de VAE "perfect gepositioneerd is om wereldleider te worden op de ICO-markt". Fraikin gelooft ook dat het land de meest veelbelovende wettelijke kaders stelt voor "tokenized startups".

Andrea Bonaceto, CEO van Eterna Capital, een geldbeheerder in Londen, denkt dat de VAE "zich in de voorhoede van de mondiale markt kan gaan positioneren", dankzij alle energie die de regering steekt in het moderniseren van de economie.

Recent kwam de financiële waakhond van VAE naar buiten met het nieuws dat er nieuwe regels op komst zijn voor ICO's. Begin 2019 zou het nieuwe wettelijke kader in werking gesteld moeten worden. In samenwerking met de Abu Dhabi Securities Exchange en de Dubai Financial Market wordt een platform ontwikkeld voor de handel in ICO-tokens.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.