Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Western Union stelt klaar te zijn voor cryptovaluta en blockchaintechnologie

Peter Slagter
Peter Slagter

Western Union (WU), Amerikaans betalingsverwerker, kwam recent met een video waarin president Odilon Almeida vertelt over blockchain-tech. Volgens Almeida is WU volledig voorbereid op het werken met cryptovaluta voor internationale betalingen.

Bedrijfsleven

De video gaat hand in hand met een blogpost gepubliceerd op westernunion.com. Daarin stelt WU dat ze "op de lange termijn beter in staat is om te profiteren van cryptovaluta dan iedere startup" die nu bezig is in deze markt.

Recent ging WU een samenwerking aan met Ripple Labs om blockchain-betalingen te testen. Het doel is om erachter te komen of het sneller en goedkoper is om van deze technologie gebruik te maken. Die tests lopen nog.

Volgens Almeida heeft WU een gigantische voorsprong op de rest omdat WU al talloze jaren als financieel dienstverlener actief is, en al geld de hele wereld over zendt in meer dan 130 valuta. Almeida:

“Cryptovaluta worden misschien een optie om waarde uit te wisselen tussen mensen en landen. Als dat gebeurt, zijn wij er klaar voor.”

In het derde kwartaal van dit jaar genereerde WU een omzet van $1,4 miljard, een daling van 1% ten opzichte van vorig jaar. Meer dan 80% van die omzet wordt gegenereerd door Consumer-to-Consumer-transacties.

Her en der is kritiek op de uitingen van WU over blockchaintechnologie, en wordt kennis van de technologie in twijfel getrokken:

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.