Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Lobbygroep wil van Zuid-Korea's zesde stad een crypto-hub maken

Peter Slagter
Peter Slagter

De Korea Blockchain Enterprise Promotion Association (KBEPA) wil graag dat Gwangju, de op vijf na grootste stad van Zuid-Korea, gaat fungeren als crypto-hub. Zo moet Zuid-Korea in het rijtje terecht komen van landen met een eigen crypto valley.

Regionaal

KBEPA's lobby gaat een poging doen de autoriteiten ervan te overtuigen om Gwangju naar een 'specialized Crypto-Valley District' om te vormen. Volgens de KBEPA zou deze beweging voor een groot aantal nieuwe banen zorgen.

We zijn van plan onze aanbevelingen aan burgermeester Lee te overhandigen. Daarnaast gaan we praten met wethouder Kim Dong-Chan over de ondersteuning van de plannen.

Volgens de lobby-groep heeft de overheid van Zuid-Korea zich teveel bezig gehouden met creatie van banen in de productie-sector. Daarbij is de 'vierde industriële revolutie' genegeerd. Door Gwangju tot crypto-hoofdstad aan te wijzen, zouden er 1 miljoen nieuwe banen ontstaan.

Volgens de KBEPA zou iets soortgelijks zijn gedaan in Estland en op Malta. Beide landen hebben daar flink van geprofiteerd. Zo zouden belangrijke blockchain-bedrijven er stelling genomen hebben, wordt er door het bedrijfsleven in de steden geïnvesteerd, en is het baanaanbod "astronomisch gestegen".

De voorvechters van blockchaintechnologie hadden ook nog een woord van kritiek gericht aan de overheid van Zuid-Korea. De wet- en regelgeving in het land zou bedrijven forceren naar het buitenland te verhuizen, en van daaruit te opereren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.