Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bank of America komt met nieuw blockchain-patent gericht op verwerking cashgeld

Peter Slagter
Peter Slagter

De Bank of America heeft al meer dan 50 aan blockchain gerelateerde patenten. Daar moet een patent op een blockchain-systeem bij komen dat de verwerking van cashgeld efficiënter maakt. Dit is wat uit de patent-aanvraag op te maken is.

Bedrijfsleven

De nieuwe patent-aanvraag kwam op 25 december boven tafel. Het is gericht op apparaten die cashgeld verwerken. Denk aan een PIN-automaat, of een machine waar je papiergeld en munten kunt storten naar je bankrekening.

Het blijkt lastig om de verwerking van cashgeld in te meten in infrastructuur die op digitaal geld gericht is en zich in rap tempo ontwikkelt. Het blockchainsysteem zou bepaalde aspecten van de verwerking makkelijker maken, daar waar er op data gebaseerde beslissingen moeten worden genomen in het verwerkingsproces.

De moeilijkheid zit 'm vooral in de verwerkingssnelheid van apparatuur die met cash werken. Integratie van dit soort apparaten met de technische infrastructuur van banken is mogelijk, maar het blijkt lastig om de machines tegelijkertijd snel en effectief te laten werken.

De bank is al veel langer bezig met op blockchain gebaseerde ontwikkelingen. In november werd duidelijk dat er al meer dan 50 blockchain-patenten aan de bank zijn toegewezen. Of ze ook echt gebruikt gaan worden is onduidelijk, mogelijk zijn de registraties enkel bedoeld om een en ander juridisch af te kaderen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.