Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Defensie VS: blockchain heeft enorme potentie in het kader van noodhulp

Peter Slagter
Peter Slagter

Het Amerikaanse ministerie van Defensie stelt dat blockchain een enorme potentie heeft om noodhulp te verbeteren. De uitspraak is primair gericht op het verhogen van de efficiëntie van bij noodhulp betrokken supply chains.

Adoptie

Eerder deze maand kwam een tak van defensie bij elkaar in Philadelphia (de Troop Support division van de Defense Logistics Agency (kortweg de DLA)). Daar werd gesproken over de rol van blockchaintechnologie bij de noodhulp die is geboden aan Puerto Rico. Daar raasde in 2017 een orkaan over het land en richtte er enorme schade aan. Sindsdien ontvangt het land noodhulp van onder andere de VS.

"De potentie is enorm", is in het verslag van de vergadering te lezen. "Praat over blockchain, en experts zullen je vertellen dat het vertrouwen en transacties op dezelfde manier transformeren als internet heeft gedaan voor communicatie."

Op dit moment volgt DLA alle logistieke processen via centraal beheerde systemen. Dat maakt het lastig voor derde partijen om de data die daarin staat opgeslagen naar eigen systemen te synchroniseren. Ook vanuit centrale systemen zijn er manieren om deze problematiek op te lossen, maar volgens het agentschap zou blockchaintechnologie het volgen van gegevens een stuk efficiënter maken.

Andere agentschappen binnen de Amerikaanse overheid kijken ook naar de manieren waarop blockchaintechnologie ingezet kan worden. Zo is de Amerikaanse veiligheidsdienst (DHS) op zoek naar blockchain-startups die kunnen helpen om vervalsing en namaak van digitale documenten tegen te gaan. Het initiatief is onderdeel van het Silicon Valley Innovation Programme (SVIP).

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.