Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Visa neemt Ripple-partner Earthport over

Peter Slagter
Peter Slagter

Visa, de alom bekende Amerikaanse betalingsverwerker, neemt Earthport over voor ongeveer 250 miljoen dollar. Earthport is een partner van Ripple en heeft een internationaal betalingsnetwerk in beheer.

Bedrijfsleven Ripple

Het is (nog) geen belangrijk nieuwtje op het gebied van adoptie, of een blockchain-technologische doorbraak. Maar het is goed om bij te blijven over wat er gebeurt aan de rand van de conventionele financiële markt, en de bruggen die geslagen worden met de fintech-sector. Dit keer staat Visa in de kijker.

De betalingsverwerker betaalt zo'n 220 miljoen euro voor Earthport. Dat komt neer op zo'n 33 eurocent per aandeel, dat op dit moment voor zo'n 8 eurocent op de beurs wordt verhandeld. Visa heeft er dus 4 keer zoveel voor over.

Met de overname van Earthport koopt Visa een nieuw internationaal betalingsnetwerk, en haakt daarmee in op de diensten van Ripple. Earthport bestaat overigens al een stuk langer dan Ripple. In 1997 werd het opgericht in Londen, en levert het financiële diensten aan banken en grote instellingen. Het partnerschap met Ripple is erop gericht op de technologie van Ripple te implementeren in de bestaande infrastructuur van Earthport.

Van Visa wordt gesteld dat ze bezig is met een eigen blockchain-systeem - Visa B2C Connect. Dat systeem moet internationale betalingen tussen banken gaan faciliteren. De lancering van dit nieuwe platform staat in het eerste kwartaal van 2019 op de planning.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.