Visa neemt Ripple-partner Earthport over
Visa, de alom bekende Amerikaanse betalingsverwerker, neemt Earthport over voor ongeveer 250 miljoen dollar. Earthport is een partner van Ripple en heeft een internationaal betalingsnetwerk in beheer.
Het is (nog) geen belangrijk nieuwtje op het gebied van adoptie, of een blockchain-technologische doorbraak. Maar het is goed om bij te blijven over wat er gebeurt aan de rand van de conventionele financiële markt, en de bruggen die geslagen worden met de fintech-sector. Dit keer staat Visa in de kijker.
De betalingsverwerker betaalt zo'n 220 miljoen euro voor Earthport. Dat komt neer op zo'n 33 eurocent per aandeel, dat op dit moment voor zo'n 8 eurocent op de beurs wordt verhandeld. Visa heeft er dus 4 keer zoveel voor over.
Met de overname van Earthport koopt Visa een nieuw internationaal betalingsnetwerk, en haakt daarmee in op de diensten van Ripple. Earthport bestaat overigens al een stuk langer dan Ripple. In 1997 werd het opgericht in Londen, en levert het financiële diensten aan banken en grote instellingen. Het partnerschap met Ripple is erop gericht op de technologie van Ripple te implementeren in de bestaande infrastructuur van Earthport.
Van Visa wordt gesteld dat ze bezig is met een eigen blockchain-systeem - Visa B2C Connect. Dat systeem moet internationale betalingen tussen banken gaan faciliteren. De lancering van dit nieuwe platform staat in het eerste kwartaal van 2019 op de planning.
Over de auteur
Steun
LekkerCryptisch wordt gesteund door:
-
Bitcoin Meester: Veilig en snel Crypto kopen en verkopen
-
AMDAX: Hét handelshuis voor de serieuze cryptobelegger
- Bitmymoney: Veilige en betrouwbare bitcoinrekening
Meer nieuws
-
Totale waarde van bitcoin voor het eerst boven 1 biljoen dollar
-
Bitcoinkoers stijgt voor het eerst tot boven 50.000 dollar
-
Burgemeester van Miami wil bitcoin op de balans van de stad zetten
-
Tesla koopt voor 1.5 miljard dollar bitcoin, koers naar nieuw record
-
Bitcoin is here to stay: omarm het!
-
Crypto-app BLOX gaat gebukt onder succes, maar belooft verbetering