Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Huobi komt met EOS-exchange in eerste kwartaal 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Huobi Group gaat in het eerste kwartaal van 2019 z'n eerste EOS-exchange lanceren. Dat maakte de groep afgelopen vrijdag in een persbericht bekend. Volgens Huobi is het een logische volgende stap om te zetten als EOS Block Producer (BP).

Exchange

De EOS-exchange wordt gelanceerd door Huobi Pool, de mining-tak van de groep. Cao Fei, de CEO van Huobi Pool, beschrijft de lancering van de exchange als de "volgende logische stap ter ondersteuning van EOS". Hij doelt daarmee op het feit dat Huobi Pool als Block Producer deelneemt aan het netwerk van EOS.

In het persbericht staat dat EOS als quote currency zal dienen in diverse handelsparen. Klanten kunnen dus met diverse cryptovaluta terecht op de nieuwe beurs. Huobi is op dit moment de op 2 na grootste crypto exchange, gebaseerd op het volume dat aan CoinMarketCap gerapporteerd wordt.

Recent kondigde Huobi ook aan om een derivatenmarkt te openen voor EOS. Het dagvolume van alle derivatenmarkten op Huobi samen is recent door de $1 miljard gebroken. Opvallend, aangezien die markten pas een maand (sinds eind november) bestaan. 

EOS ligt regelmatig onder vuur en wordt verweten dat het te gecentraliseerd is. Recent kwam Starteos, één van de BP's van EOS, naar buiten met het bericht dat het mensen zou betalen in ruil voor het uitbrengen van een stem.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.