Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Italië ontwikkelt nationale blockchain-strategie samen met 30 experts

Peter Slagter
Peter Slagter

Het Italiaanse ministerie van Economische Zaken gaat samen met experts aan de "nationale blockchain-strategie" werken. Afgelopen donderdag kwam het agentschap naar buiten met een lijst van 30 namen.

Regionaal

De groep bestaat uit experts op het gebied van ondernemen, onderzoek, informatica, en recht. Alle deelnemers hebben kennis en ervaring op het gebied van blockchain-technologie.

Opvallende namen zijn bijvoorbeeld Angiolini Giorgio, marketingdirecteur bij telecombedrijf Italtel en lid van de INFO blockchain-groep van de Verenigde Naties. Of Monaco Marco, leider van het blockchain competentie-centrum van PWC Italië.

In september deed het ministerie een oproep voor leden van de groep. Toentertijd gaf het agentschap aan dat het de verantwoordelijkheid en prioriteit van Italië is om "blockchaintechnologie en DLT beter te leren kennen, en publieke en private investeringen erin te verhogen."

In eerste instantie zal de groep van 30 potentiële use cases verkennen voor publieke en private diensten. Als er nieuwe technische en juridische tools nodig zijn, worden die ontwikkeld om de adoptie van de technologie te kunnen versnellen.

Luigi Di Maio, minister-president van Italië:

“Opkomende technologieën zoals artificiële intelligentie en blockchain gaan ons leven radicaal veranderen. De samenleving waar we in levn, en de economie van ons land. We moeten beslissen welke kant we op gaan.”

Eerder deze maand tekende Italië voor een samenwerkingsverband met 6 andere Europese landen om het gebruik van blockchain te promoten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.