Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bakkt opnieuw vertraagd, haalt $182 miljoen op in eerste financieringsronde

Peter Slagter
Peter Slagter

Bakkt, de startup van de Intercontinental Exchange (ICE), is opnieuw vertraagd. Er is nog geen datum bekend, die volgt "vroeg in kwartaal 1". Met een opgehaald bedrag van $182 miljoen lijkt de komst van Bakkt wél te zijn verzekerd.

Exchange Bakkt

Bakkt kwam twee keer in het nieuws op oudjaarsdag. Het lijkt een zorgvuldig geplande actie, aangezien 31 december bij uitstek een dag is waarop er minder aandacht is voor (crypto)media.

Vertraging

Allereerst het nieuws waarvan we wisten dat het eraan zat te komen: de lancering van Bakkt is voor de tweede keer uitgesteld. Aanvankelijk stond de lancering gepland in december. Die datum werd naar achteren geschoven; 24 januari zou de nieuwe exchange lanceren. Dat blijkt onhaalbaar.

Via een aankondiging van ICE (PDF) onthult Bakkt het tweede uitstel. Dit keer nog zonder datum, die wordt "vroeg in het eerste kwartaal van 2019 bekendgemaakt". Het meest voordehandliggend is dat Bakkt gewoonweg wacht op voortgang bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de commissie die de aangevraagde licenties van Bakkt moet goedkeuren.

Voor diegene die zenuwachtig is geworden en twijfelt of Bakkt überhaupt wel tot lanceren komt: Bakkt kwam met een tweede aankondiging, en die moet de twijfelaar wat vertrouwen inboezemen.

Financieringsronde

In een Medium-post vertelt CEO Kelly Loeffler dat Bakkt de eerste financieringsronde achter de rug heeft. En wat voor een. In totaal is er $182,5 miljoen opgehaald. Daar hebben 12 bedrijven aan meebetaald, waaronder ICE, M12 (Microsoft's VC-fonds), Pantera Capital, en Boston Consulting Group. Grote namen dus, die niet instappen als een lancering niet nagenoeg in steen gebeiteld is.

Volgens Loeffler is Bakkt nu volledig gericht op het optuigen van nieuwe infrastructuur, waaronder "de eerste gereguleerde exchange voor financiële instellingen, en diensten voor fysieke levering en opslag [van cryptovaluta]".

Hoe dan ook, voor nu wordt het geduld op de proef gesteld, en is het wachten op de aankondiging van de opnieuw ingestelde lanceerdatum.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.