Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Officiële online Fortnite-winkel accepteert Monero als betaalmiddel

Peter Slagter
Peter Slagter

Monero is nu de “exclusieve” cryptovaluta waarmee je kunt betalen in de officiële online Fortniet-winkel. Met 125 miljoen gamers is Fortnite één van 's werelds best gespeelde games. Een mooie plek om onder de aandacht te komen.

Adoptie

Per 1 januari wordt Monero geaccepteerd als betaalmiddel in Retail Row, de officiële merchandise store van Fortnite. Monero kondigde het nieuws aan via Twitter:

Fornite is een online video game die in juli 2017 is uitgebracht door Epic Games. In totaal zijn er zo'n 125 miljoen Fortnier-spelers wereldwijd, dus de beschikbaarheid van een cryptomunt als betaalmiddel levert mooie zichtbaarheid op onder een groot een doorgaans jong(volwassen) publiek.

Via betalingsdienst GloBee kunnen gebruikers overigens ook betalen met bitcoin, litecoin, en ripple. Monero is de enige munt waarvan de betalingen direct worden verwerkt door de winkel.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.