Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Roger Ver biedt betalingsverwerker 1,25 miljoen dollar om BCH te accepteren, OpenNode weigert

Peter Slagter
Peter Slagter

Betalingsverwerker OpenNode kreeg een opvallend bericht van BCH-voorstander Roger Ver. Hij bood het bedrijf $1,25 miljoen aan op voorwaarde dat Bitcoin Cash geaccepteerd zou worden als betaalmiddel. OpenNode heeft ervoor bedankt.

Bedrijfsleven

Met een tweet wijst het bedrijf het aanbod van Ver publiekelijk af:

Het doel dat OpenNode nastreeft is om bitcoin-transacties in realtime te verwerken en op die manier het gebruik van het digitale geld (primair door bedrijven) te intensiveren. De betalingsverwerker ondersteunt ook betalingen via bitcoin's lightning network. 

Rui Gomes, mede-oprichter van OpenNode, doet er nog een schepje bovenop en maakt het hele schouwspel nog wat spectaculairder. Hij noemt bitcoin cash "inferieur geld":

De actie van Ver komt niet helemaal uit het niets. Eerder investeerde Tim Draper, prominent uit het bitcoin-kamp, een bedrag in dezelfde orde van grootte in OpenNode. Gegeven de positie van Ver, die op zijn beurt bitcoin als minderwaardig ziet, lag deze stunt best voor de hand.

Of Ver tevreden is met de aandacht die het hem heeft opgeleverd valt te bezien. In de media ligt de nadruk uiteraard op de afkeuring van OpenNode, maar negatieve publiciteit is óók publiciteit.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.