Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Tony Robbins legt aan 3 miljoen volgers uit hoe Bitcoin werkt

Peter Slagter
Peter Slagter

Tony Robbins – Amerikaans spreker en schrijver – heeft een artikel geschreven over bitcoin. Wat het is, hoe het werkt, en dat niemand contrôle heeft over het netwerk. Zijn 3 miljoen Twitter-volgers roept hij op zich erin te verdiepen.

Adoptie Bitcoin

Voor de gemiddelde Nederlander is Tony Robbins wellicht geen bekende naam. Maar ook op de Nederlandse Wikipedia heeft Robbins een eigen pagina. In Amerika is het een prominente life coach, die ook regelmatig als spreker te zien is, en boeken schrijft (of inspreekt). Hij heeft meerdere wereldleiders gecoacht, zoals Michail Gorbatsjob, prinses Diana, George Bush, en Bill Clinton.

In een blogpost legt Robbins uit wat bitcoin is. De tekst lijkt je terug mee te nemen naar de periode waarin voor het eerst over het internet gesproken werd. Bitcoin is voor veel mensen een volledig nieuw concept, en dat maakt het lastig om erover te praten.

Op de vraag wat bitcoin onderscheidt van andere valuta stipt Robbins het decentrale karakter ervan aan. En dat doet hij best goed:

“Geen enkele bank, overheid, bedrijf of individu is eigenaar van het netwerk, of heeft er contrôle over. Dat betekent dat je rekening nooit bevroren kan worden, een overheid kan de waarde van bitcoin nooit beïnvloeden, en het kan overal gebruikt worden.”

Op Twitter roept hij zijn (meer dan) 3 miljoen volgers op om het artikel te lezen:

Bij een technologie die al gevestigd is, zou een dergelijke actie nooit op deze manier in de media verschijnen. Maar in het geval van bitcoin ligt dat anders. Via Robbins krijgen veel mensen te horen over cryptovaluta die zich er anders wellicht nooit in verdiept zouden hebben. Adoptie vereist bewustzijn en kennis, en dit draagt daar een steentje aan bij.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.