Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Japanse E-commerce-gigant DMM.com stopt met minen

Peter Slagter
Peter Slagter

Het minen van cryptovaluta is voor de Japanse e-commerce-gigant DMM.com onvoldoende winstgevend geworden. Daarom stopt het bedrijf de mining-operaties, en gaat het een poging doen om mining-apparatuur te verkopen. Dat wordt nog een uitdaging.

Bedrijfsleven

Het nieuws is naar buiten gebracht via een nieuwsbericht van Nikkei op 30 december. Daarin wordt gemeld dat DMM deze beslissing in september 2018 al genomen heeft. Als reden wordt de algehele staat van de cryptomarkt aangewezen. Dat zou een flinke deuk hebben geslagen in de winstgevendheid van deze tak van DMM.

Het is de bedoeling dat alle mining-apparatuur verkocht wordt. Dat wordt nog een hele klus, want DMM is niet de enige met dit probleem. Zo trok BTCC in november de stekker uit hun mining-bedrijf, en ging mining-bedrijf Giga Watt failliet. Het aanbod aan gebruikte mining-apparatuur is hoog, en uit sommige berichtgeving is zelfs op te maken dat mining-apparatuur naar gewicht verkocht wordt.

DMM is één van de grootste e-commerce websites in Japan. In januari 2018 bracht het DMM Bitcoin online, een eigen cryptocurrency exchange. De exchange is 1 van de 16 gelicentieerde exchanges die in Japan opereren. Het doel van DMM met de mining-tak was om door te groeien tot de top 3 mining-bedrijven. Het mag duidelijk zijn: dat is niet gelukt.

Op 25 december kwam DMM ook naar buiten met het bericht dat het plannen om een nieuw handelsplatform te lanceren in de ijskast heeft gezet. Naar eigen zeggen is dat om te kunnen focussen op DMM Bitcoin. Op deze manier sluit DMM 2018 flink afgeslankt af.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.